Sunday, May 20, 2012

Terkejutz, Mengejutz, Dikejutz

Hujung minggu bosan2 kat rumah buat spot check beg sekolah Bubu.
Selak buku2 tulis, buku2 aktiviti dia satu persatu.
Wahhh buat keje tebuk2.
Depan buat, belakang buat, tengah2 kosong.
Sebagai bekas private tutor, sakit mata tengok keje sekolah tak siap ni.
Maka suruh dia siapkan yg lompong tu.

Sambil2 menjalankan tutorial, teruskan menyelak buku demi buku.
Sampai la satu buku ni.
Muka depan tak mengejutkan pun.

biasa je kan. nothing suspicious.

ok rasanya ini membuktikan buku ini ialah buku conteng.

Selak punye selak punye selak.
TERKEZUT hati mak nak tengok 'contengan' Bubu.


ko mampu darjah 2 dah lukis2 kitaran hidup rama2 dan katak ?

 bertambah MENGEJUTZ bila ada lagi lukisan kitaran hidup serangga apa pun den tak dapat nak teka pasal lukisan tak berapa nak membantu





Jangan main2 dengan budak2 zaman sekarang.
Mana ada main wawasan 2020, tic tac toe ke, hangman ke dalam buku conteng dia.
Yg ada lukisan berserta Jalur Gemilang, life cycle diagrams.
Dah la katanya nak tengok 'te-li-vi-zion'. Bahasa arab utk TV.

Aku dapat merasakan sistem pendidikan Malaysia ada penambahbaikan.
Syabas Kementrian Pendidikan Malaysia !
Oh tak dilupakan, SELAMAT belated HARI GURU ! Hehe.

2 comments: