Monday, May 31, 2010

masa depan generasi muda

topik hari ni agak mematangkan yer.
saya sebagai generasi muda sangat tidak puas hati.
kenapa bila zaman kitorang, macam2 nak kene sekat?
kenapa bila ekonomi meleset,
sektor pendidikan yg jadi mangsa?
sangat tidak adil yer di situ.
dolu2 boleh pula.
sekarang ni macam2 terma dan syarat nye.
dah elok2 org berminat nak belajar, boleh jadi hilang minat der~
lepas tu, org tua2 asyik salahkan generasi muda sekarang konon2 tak bertamadun + sosial sangat.
bukan semua der.
habis yg semangat nak belajar research area baru macam saye ni pon anda tak perasan.
atau buat2 tak perasan?
jangan hengat anda terbaek lah kalau anda dah banyak usia konon2 banyak makan garam.
hampeh jek ekonomi sekarang sume harga barang melonjak tak turun.
bila mintak consider utk revise elaun bla bla, anda kata kami gile kemewahan.
oohhh... taktik kotor sangat.
anda org2 dewasa makan sedap2, kami ni makan ruji maggi jek.
konon2 adat la kan dolu2 anda ruji maggi, maka kami turut perlu merasa.
alamak bebeh, minded kelas apa ni?
korang masa muda dah sedap2 merasa harta kerajaan,
time kitorang ni nak sekat2 plak ye.
pemimpin dulu senang hati jek bagi generasi muda apa yg terbaek.
namun bile generasi mude itu kini menjadi generasi utama penggerak negara,
dia cantas beb generasi mude lain punye hasrat impian harapan.
sangat kejam la you all.
tak suka tak suka tak suka.
ingatlah dunia hanya sementara.
tolonglah jangan nak pentingkan diri utk jadi all-time the best!
anda fikir anda boleh hidup senang ke bila dah susahkan hidup orang?
mungkin entry ini berbaur emosi yg terlampau,
saya menyuarakan pendapat saya atas dasar hak asasi manusia dan kebebasan bersuara.
sekian terima kasih.

2 comments:

  1. pergh terbaek..aku sker post yg camneh..baru harok

    ReplyDelete
  2. elakkan kene tahan ISA jek pasni :P

    ReplyDelete